Perhatian


Kebanyakan post di dalam blog ini disalin dari posting dari sahabat-sahabat blogger lain untuk rujukan saya pada masa akan datang. Jadi saya lampirkan sekali link ke post asal bagi menjaga hakcipta post serta memudahkan anda dan saya ke post asal. Harap Maklum

Saturday, February 22, 2014

Bekam dan pelbagai jenis penyakit

pabila seseorang itu jatuh sakit,warna kulit wajah akan berubah yang terdiri daripada 5 warna :-
  • Biru (hati)-Angin :Sejuk,pedih,kekejangan kuat dan darah tersumbat.
  • Merah (jantung)-Panas :Kandungan berlebihan dalam kapilari kulit.
  • Kuning (limpa)-Lembap :Kurang darah dan imun.
  • Putih (paru -paru) :Gangguan aliran darah dalam tubuh.
  • Hitam (ginjalsejuk/pedih :Kurang tenaga dan darah tersumbatDARAH BEKAM YANG BERTALI ADALAH JENIS DARAH YANG ADA UNSUR GANGGUAN JIN/SYAITAN .

DARAH BEKAM YANG BEKU DAN BERKETUL MACAM JELLY ADALAH DARAH KOTOR YANG MENGANDUNGI TOKSIN DAN TOKSID .

Antara point point bagi rawatan bekam seperti penyakit adalah :-POINT BEKAM UNTUK MERAWAT WANITA YANG MENGALAMI MASALAH HAID
Pesakit disyorkan menjalani rawatan bekam darah 24cup seminggu sekali untuk 3xsesi,insyaAllah haid anda akan berjalan lancar dan tidak mengalami senggugut lagi.POINT BEKAM UNTUK MERAWAT PENYAKIT ASMA/LELAH.


Pesakit disyorkan menjalani bekam darah sebanyak 24cup seminggu sekali sebannyak 3xsesi,insyaAllah sembuh.POINT BEKAM UNTUK MERAWAT DARAH TINGGI.
Pesakit disyorkan menjalani bekam darah 18cup seminggu sekali untuk 3x sesi,insyaAllah tekanan darahanda akan menjadi stabil.


POINT BEKAM UNTUK MENGATASI MASALAH GATAL-GATAL BADAN.
Pesakit disyorkan menjalani rawatan bekam darah 13cup seminggu sekali untuk 3x sesi,insyaAllahbadan anda tidak gatal-gatal lagi.


POINT BEKAM UNTUK MERAWAT PESAKIT INSOMNIA
Pesakit insomnia disyorkan menjalani rawatan bekam darah 14cup seminggu sekali untuk 3xsesi,insyaAllah anda akan mudah tidur malam.

POINT BEKAM UNTUK MERAWAT SAKIT PINGGANG.
Pesakit pinggang disyorkan menjalani bekam darah 10cup seminggu sekali sebanyak 3x sesi,serta membuat urutan kiropratik (tulang belakang),insyaAllah masalah pinggang anda akan selesai.
POINT BEKAM UNTUK MERAWAT KENCING MANIS.
Pesakit kencing manis disyorkan menjalani bekam darah 13cup seminggu sekali sebanyak 3xsesi,insyaAllah kadar gula dalam darah anda akan turun mendadak.


POINT-POINT BEKAM YANG EFEKTIF

3 Point di tengkuk dan juga 1 point di pusat kepala adalah titik-titik bekam yang tersangat-sangat efektifdan memberikan kesembuhan maksimum dimana ia boleh menyembuhkan/menghindari terus 72 jenispenyakit.

PEN BEKAM DAN LANCET YANG DIGUNAKAN DALAM KAEDAH BEKAM

Gambar diatas ialah pen bekam dan lancet yang berfungsi untuk melakukan tusukan pada kulitbagi mengeluarkan darah kotor dalam proses bekam darah.
Kaedah yang digunakan ini tidak meninggalkan sebarang parut pada kawasan yangditusuk/bekam dan juga tiada lagi rasa kesakitan semasa tusukan lancet kerana tusukan penbekam ini amat-amat laju.
SEMUA PENYAKIT DIDUNIA INI BOLEH DIRAWAT DENGAN KAEDAH BEKAM.

Melalui kajian saintifik dan R&D perubatan moden,maka tidak syak lagi semua penyakit bolehdirawat dan disembuhkan melalui kaedah bekam sunnah atau penyakit kencing manis sekalipun

1) Adakah kaedah rawatan bekam resdung itu menyakitkan ?
Tidak sama sekali...

2) Berapa kerapkah saya perlu menjalani rawatan bekam resdung nie ?
Pesakit disyorkan menjalani rawatan bekam resdung ni sebulan sekali.
3) Apakah pantang larang selepas menjalani rawatan ini ?
Pantang larangnya ialah kurangkan pengambilan makanan seafood seperti ketam,udang,sotong dan juga sambal belacan.
4) Adakah kaedah bekam darah menyakitkan ?
Tidak,ini kerana kaedah bekam darah sekarang ini menggunakan sejenis alat canggih yang dipanggil PEN BEKAM.Tusukan yang dilakukan pada kulit oleh pen ini tersangat-sangat laju sehingga membuatkan anda tidak sedar yang tusukan sedang berlaku pada kulit anda.Kaedah tusukan ini mirip kaedah blood test atau ujian kencing manis.

5) Adakah selamat melakukan kaedah bekam darah?
Ya selamat,ini kerana kami menggunakan lancet (jarum) pakai buang,iaitu setiap pelanggan hanya diperuntukkan sebilah lancet sahaja.

6) Apakah waktu yang mustajab yang mampu memberikan kesembuhan maksimum untuk rawatanbekam darah ?
Waktu mustajab ialah sebelah pagi dimana kita belum mengambil apa-apa makanan dan tariknya ialah tanggal 13,15,17,19 dan 21hb kalendar islam.

7) Individu manakah yang dilarang keras berbekam darah ?
Individu yang dilarang ialah wanita mengandung,wanita haid,wanita yang kerap gugur,individu yang terlalu lemah,orang tua uzur,pengidap kanser darah,pengidap tekanan darah rendah serius,pengidap penyakit kulit serius dan juga wanita hamil 3 bulan pertama.


8) Kaedah bekam manakah yang memberikan kesembuhan maksimum ?
Kaedah bekam darah adalah kaedah yang memberikan kesembuhan maksimum pada pesakit amnya.9) Kaedah bekam mana pula yang mendapat pahala sunnah bila melakukannya?
Kaedah bekam darah...


10) Berapa kerap kita perlu mendapatkan rawatan bekam darah ?
Bagi orang sihat,anda dianjurkan berbekam sebulan sekali dan bagi orang yang berpenyakit andadianjurkan berbekam seminggu sekali untuk tiga kali sesi.11) Apakah pantang larang selepas berbekam ?
Anda dianjurkan tidak boleh makan,mandi dan tidur selepas menjalani rawatan bekam.Untuk 2 jam berikutnya barulah anda boleh makan/tidur.
12) Apakah tips sebelum datang berbekam darah?
Dianjurkan berpuasa sehari sebelum temujanji bekam.Sabda Rasulullah SAW...

"Hendaklah kamu semua melakukan pengubatan bekam dibahagian tengkuk,kerana sesungguhnya perkara itu merupakan ubat dari 72 jenis penyakit"(Hadis riwayat At Thabrani)


"Kesembuhan itu terdapat pada 3 perkara,iaitu minuman madu,sayatan alat bekam dan Kay(pembakaran) dengan api,dan sesungguhnya aku melarang umatku dari Kay" (Hadis sahih)


"Sesungguhnya pengubatan paling utama yang kamu gunakan adalahbekam"(Hadis sahih)"
Aku tidak berjalan dihadapan sekumpulan malaikat pun pada malamketika aku diisra'kan,kecuali mereka berkata,"WahaiMuhammad,perintahkanlah umat kamu agar berbekam!!"
(Shajihu Al-Jami' 5671)


"
Jika ada ubat yang boleh mencapai penyakit,maka bekam juga bolehmencapainya" (Hadis sahih)


"
Sebaik-baik hamba adalah jurubekam,kerana ia membuang darahkotor,melembutkan yang keras dan mencerahkan pandangan...."(Hadis Hasan Gharib)


"
Bila apa yang kamu gunakan sebagai pengubatan ada yang bolehmengenai penyakit atau memburu penyakit,maka itu adalah bekam"(HR Ibnu Jarir).

Dengan pengetahuan perawatan berbekam ini dapatlah kita sama sama memunafaatkan kepada keluarga dan masarakat islam dimana jua berada.

No comments: