Perhatian


Kebanyakan post di dalam blog ini disalin dari posting dari sahabat-sahabat blogger lain untuk rujukan saya pada masa akan datang. Jadi saya lampirkan sekali link ke post asal bagi menjaga hakcipta post serta memudahkan anda dan saya ke post asal. Harap Maklum

Tuesday, January 23, 2018

2018 memacakkan tiang seri

Penghujung 2017 memperlihatkan ekonomi Malaysia semakin bagus, namun banyak perniagaan terpaksa tutup?

Tahun ini adalah era baru kepada dunia perniagaan di mana perniagaan tidak dapat berkembang jika tidak menggunakan medium online.

Perniagaan online adalah dunia baru perniagaan di mana tiada premis kedai di tepi jalan, papan iklan besar-besar diperlukan.

Trend pembeli juga sudah berubah kerana perniagaan online menjimatkan banyak masa dan urusan. Tidak perlu pandu kereta, isi minyak, perkir, berjalan ke kedai.

Maklumat juga menjadi semakin mudah, segala jenis maklumat bole diakses di hujung jari, dunia menjadi sangat terbuka dan begitu cepat berkembang.

2018 dan 2013, hanya lima tahun menyaksikan trend begitu cepat berubah di mana jika kita tidak mengikut arus perubahan akan tertinggal di belakang.

Namun harus pandai memilih saluran mana yang mahu diikuti dan terus istiqamah dalam saluran tersebut sehingga ke penghujung.

Yang paling penting perlu letakkan Allah dan Rasul di atas sekali dalam apa jua yang diperjuangkan, diusahakan.

No comments: